Nieuws overzicht   

Speedwied nu verkrijgbaar

Mechanisch schoffelen is een uitgelezen aanvulling voor onkruidbestrijding in de fruitteelt rekening houdend met de beperking van het gebruik van herbiciden. Speedwied, de mechanische schoffel, ontwikkeld door het Induma team, werd vorig seizoen doorgedreven getest en op punt gezet. In functie van het klimaat is het aangewezen om 3 à 4 keer per seizoen mechanisch te schoffelen. Met onze Speedwied rij je gemiddeld 12 à 13 km/u. Dit is 2 tot 3 keer sneller dan andere mechanische onkruidwieders. Een enorme tijdwinst. In principe komt de Speedwied in aanmerking voor VLIV steun.

De mechanisch aangedreven frezen bewerken de grond ondiep zodat het onkruid bovenaan komt te liggen, vervolgens duwen de rotoren het onkruid weg en verdelen de grond gelijkmatig. Zo blijft de bodemstructuur behouden, wordt de grond onder de bomen goed verlucht en wordt de uitdroging van de grond beperkt.

De onkruidbestrijder heeft aan twee zijden frezen en rotoren. Zowel de werkbreedte als werkdiepte zijn hydraulisch verstelbaar vanuit het elektrisch bedieningspaneel in de tractor. De gedwongen besturing van de wielen maakt het in- en uitrijden van de rijen eenvoudig en snel.

Speedwied demo video


Speedwied in actie 2022

Meer foto's

Contacteer ons voor meer info of een
vrijblijvende offerte

contacteren